טיפים ומאמרים מקצועיים מטכנאי מזגנים, מרכז השירות לב הקור.
 
לפניכם מוצג תוכן מקצועי בתחום מיזוג האויר והמזגנים התוכן מוגש באדיבות הטכנאים של מרכז השירות לב הקור. 


הסודות שאף טכנאי מזגנים לא היה רוצה שתדעו?

עובדה ידועה שהזנחה של מזגנים גורמת לתקלות ועלויות גבוהות.  
רבים נוטים להתעלם מהמלצות התחזוקה של היצרנים, ונזכרים לקחת אחריות על הטיפול במזגן שלהם רק כשכבר מאוחר מדי. 

 
מזגן שמפסיק לעבוד בדצמבר עסוי להקשות עלינו לקום מהמיטה בבוקר, ואם זה קורה בעמצע של יולי אוגוסטחיינו עשוים להיות לגיהנום עלי אדמות, ולהפוך אותנו לאנשים עצבניים ומזיעים מאוד. אם תיישמו את חמשת הטיפים הבאים - הסבירות שתקלה במזגן תשבש את חייכם תרד פלאים.  


ניקוי הפילטרים

אחד הגורמים השכיחים לכך שמזגן חדל לפעול בצורה יעילה הוא פילטר מלוכלך וסתום. המסנן הוא מעין רשת דקה וצפופה שתפקידה למנוע מאבק ולכלוך לחדור לתוך הסוללת היחידה הפנימית (מאייד) והמאיץ. כאשר המסנן מלא באבק, נדרש מהמזגן מאמץ גדול בכדי לשאוב אוויר, וכך נגרם עומס יתר על המנוע בכדי להמשיך ולהזרים אוויר מעבר לצלעות הקירור, אך נחסם על ידי האבק. 

על פי הוראות היצרנים, יש לנקות את המסנן אחת לחודש-חודשיים. אין צורך בידע טכני או ביכולות מיוחדות בכדי
לשלוף את אותה הרשת, יש לשטוף אותה טוב מתחת לברז מיים רצוי עם סבון לנער וליבש כמה שאפשר ולהחזיר למקום. 

כך, פעולה פשוטה שאורכת לא יותר מ-5 דקות יכולה לסייע להאריך את חיי המזגן ולמנוע בליי ומאמץ מיותרים מהמזגן. 


מילוי גז

דמיינו לכם את המצב הבא: אתם יושבים בכיף בסלון הממוזג שלכם, ולידכם מנשא ובו ישן הביבי האהוב את שנת הצהריים שלו. ופתאום בוקעים צלילים מהמנשא המבשרים על אי נוחות ולכם נהיה חם. אתם ניגשים אל המזגן, ונראה שהוא עדיין מוצאי אוויר אבל לא מקרר מספיק. אתם משחקים עם השלט, ובודקים שהמנוע עובד כראוי, ונראה  שהכל עובד ותקין.  
 
הסיבה היא ברוב המיקרים, שאזל הגז במזגן.

תקלה מסוג זה לא תוכלו לפתור בעצמכם ותיאלצו להזמין טכנאי מזגנים הדרך היעילה למנוע הפתעות כאלה היא לשאול את הטכנאי בכל מתיי מומלץ למלא גז במזגן, כך שלא תתפסו לא מוכנים, בנוסף לכך כאשר מזמינים טכנאי כדאי לבקש שיוודא שאין דליפה מהמזגן. ביקור טכנאי ללא בדיקה כזאת מגדיל את ההסתברות לביקור טכנאי מזגנים נוסף. 


הרחקת היחידה החיצונית (מעבה) מהצמחיה.

מעבי המזגנים עמידים בדרך כלל בפני כל מיני גורמים סביבתיים. קור, חום, רטיבות ותנאי מזג אוויר קיצוניים לא משפיעים עליהם, אך יש גורם אחד שכיח שאחראי למרבית התקלות במנועי המזגנים - עצים צמחים וכו' החוסמים את פתח היניקה והאיוורור של המעבה.

 
כאשר מחפשים מקום יעיל ובטוח להתקנת המעבה כדאי לידאוג להרחיק ממנו צמחיה עצים ובמיוחד צמחים מטפסים, הנוהגים לשלוח זרועותיהם, וגורמים לכסות את פתחו של המנוע ולפעמים גם לחדור דרכם ובכך לגרום לחסימה וקצר אוויר.

 

שימוש נכון ויעיל

המזגן נוטה לספוג לתוכו ריחות ולהפיץ אותם. כמו למשל, אם הוא נמצא במקום בו יש בישול אינטנסיבי או באזור עישון לא להתפלא שימים לאחר מכן הוא יפיץ ריחות לא נעימים. על מנת לפתור את הבעיה יש לפרק את
חלקי הפלסטיק של המזגן, לשטוף ולנקות אותם ביסודיות ולהחזיר. לאחר מכן, כמובן, מדובר בשימוש לא נכון במזגן. יש להקפיד שלא לעשן או לבשל תבשילים ריחניים במיוחד בחדר כאשר המזגן פועל בכדי שלא יספוג איליו את הריחות.

 


הכי חשוב: תזכורות

על מנת למנוע תקלות ואירועים לא נעימים הקשורים למזגן כדאי להיות מסודרים. רישמו לכם תזכורות:

  • ניקוי מסנן - בכל 4-8 שבועות.
  • מילוי גז - לפי הוראת היצרן/ הטכנאי.
  • הרחקת צמחיה - אחת לחודש או לפי הצורך.
  • ניקיון יסודי אחת ל-שנה עד שנתיים מקסימום (מומלץ שיעשה ע״י טכנאי מזגנים מומחה).



הסודות שאף טכנאי מזגנים לא היה רוצה שתדעו?
logo בניית אתרים